• 09.jpg
 • 08.jpg
 • 01.jpg
 • 07.jpg
 • 03.jpg
 • 05.jpg
 • 02.jpg
 • 04.jpg
 • 06.jpg

Programma's

We hebben 3 series reizen samengesteld: Sportieve tochten voor mensen die een uitdaging zoeken, Familievakanties voor mensen die graag met de kinderen naar Marokko willen en Cultuurreizen voor diegenen die kennis willen maken met de speciale sfeer van het zuiden van Marokko. Het spreekt voor zich dat je in augustus niet naar de woestijn kunt, en dat een trektocht met kinderen in het hooggebergte niet in de kerstvakantie zal kunnen plaatsvinden. We hebben echter voor ieder seizoen een divers reisaanbod. Bovendien is het mogelijk aan de hand van deze reizen je eigen programma samen te stellen.

De reizen zijn heel divers, maar hebben een aantal punten gemeen:

 • Je reis wordt begeleid door een Nederlands sprekende reisleider van Marokkaanse komaf. In de meeste gevallen is hij ook je berggids. Dat communiceert gemakkelijk, ook met de kinderen. Bovendien krijg je via hem een unieke kans op een kijkje bij de Berbers thuis, vooral als een verblijf in Gîte d'Étape Tamazirt onderdeel is van je reis.
 • Er zijn geen vaste vertrekdata. Je reist met je eigen gezelschap (dus geen open inschrijving), en kunt daarom zelf je reisdata bepalen. Je boekt ook je eigen vlucht. Tamazirt Reizen regelt je reis vanaf vliegveld Marrakech tot en met vliegveld Marrakech.
 • Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten, die de bewoners van de Vallée Heureuse helpt hun levensomstandigheden te verbeteren. We maken zoveel mogelijk direct gebruik van de diensten van lokale medewerkers, en proberen hen waar mogelijk ook op te leiden. Hierdoor hopen we ons steentje bij te dragen aan de zelfstandige ontwikkeling van de vallei.
 • Door ons uitgebreide netwerk kunnen we mensen direct inzetten en betalen, zonder de tussenkomst van plaatselijke agenten, waardoor we zeker weten dat de mensen hun salaris ook in hun geheel ontvangen. We vinden het heel belangrijk dat de lokale medewerkers een fatsoenlijk salaris krijgen. Er wordt dus niet beknibbeld op de prijs over de hoofden van de muildierdrijvers.

Familievakanties

Een succesformule voor vakantie met kinderen: het eerste deel breng je door in de bergen. Je maakt kortere of langere uitstapjes in de vallei met Gite Tamazirt als uitvalsbasis. De ene dag maak je een flinke bergwandeling, de volgende scharrel je wat rond in de buurt en doet rustig aan. Een dag bezoek je de Souk (markt) van Tabant, de volgende ga je met ezels en muildieren een tochtje maken en picknicken bij de beek.

En als je het graag wat avontuurlijker hebt, kun je kiezen voor een langere kampeertrektocht van bijvoorbeeld 4 dagen, of zelfs 8 dagen. Als richtlijn houden we aan dat de leeftijd van het kind bepalend is voor het aantal dagen dat je het best op trektocht kunt gaan, dus een kind van 4 kan 4 dagen trekken, een kind van 8 kan een tocht van 8 dagen aan.Er gaan extra muildieren mee om de kinderen te vervoeren, en de vierjarige zal daar het grootste deel van de tocht gebruik van maken, terwijl de 8-jarige er alleen even op zal uitrusten. Maar natuurlijk is het voor het ene kind gemakkelijker dan voor het andere, en de duur van de trektochten zal in alle gevallen in onderling overleg worden vastgesteld.

Na de rust en frisse lucht Vallee Heureuse rij je vanuit de bergen naar de Atlantische kust om daar het tweede deel van je vakantie door te brengen. Je kunt kiezen voor een hotel midden in het stadje Essaouira, of een Gîte iets daarbuiten. In ieder geval is er een zwembad, en kun je elke dag kiezen uit een ander stuk strand. Er is een ruime keus aan knusse restaurantjes en zonnige terrasjes. En het is er verrukkelijk vis eten en inkopen doen!

Sportieve tochten

Voor sportievelingen zijn er vele uitdagingen, zoals het beklimmen van verschillende bergtoppen, mountainbike, tochten op een muildier en kortere of langere kampeertrektochten. Voor de echte sportievelingen met veel vrije tijd is er bovendin de uitdagende "Grande Traversée": te voet van de M'Goun naar het hoogste punt van Noord Afrika (de Toubkal, 4,165m) in 18 dagen.

Cultuur

Marokko heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan bergen en strand. Tijdens de vele reizen die Mohamed heeft begeleid heeft hij een uitgebreid netwerk in het zuiden van Marokko, en kent hij er de mooiste plaatsen. We kunnen dan ook een aantal rondreizen aanbieden waarin je uitgebreid kennis kunt maken met dit exotische deel van Marokko.

Mohamed el Mouhi | Willem de Zwijgerlaan 13 | 3761 CP Soest Nederland | telefoon +31 35 588 1240 | mobiel +31 6 1243 9331 | email info@tamazirtreizen.nl